Ik ken veel mensen die kwark eten als ontbijt. Dat doe ik zelf ook. Maar hoe lekker om dat eens af te wisselen. Deze vanille wafels zijn een heerlijke afwisseling. Mocht je geen wafelijzer hebben, kun je er ook pannenkoekjes van maken met de koekenpan. Ik heb met het wafelijzer gewerkt. Als je hier nog niet veel mee heb gewerkt, geef ik je vast wat tips mee. Indien je de temperatuur kunt instellen, kies dan niet voor de heetste stand. Ik zet het altijd op ongeveer 3/5 (ik heb een draaiknop). Op deze manier voorkom je dat de buitenkant te snel bruin wordt en de binnenkant niet gaart. Tweede tip, open niet te snel het wafelijzer om even te kijken. Als de buitenste laag nog niet hard is geworden, trek je je wafel uit elkaar. Zonde! Een de laatste tip, schenk het beslag er rustig in en spreid het eventueel met de achterkant van de lepel uit. Als je er teveel indoet, kan het gebeuren dat het wafelijzer 'plopt'. Hij klapt dan even een stukje open en de zijkanten druipen buiten het ijzer en garen niet goed. Als je deze handigheid onder de knie hebt, zijn de wafels in een handomdraai gemaakt. Het is het lekkerst om de wafels warm te eten, dan zijn ze lekker zacht! Zie hieronder het recept. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.