Ga terug

Exotische salade

Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Porties 2 personen
Trefwoord salade, spicemix
Heb je zin in een heerlijk exotische salade, dan is deze een echt aanrader. Om de ultieme smaakbeleving te krijgen hebben we bij dit recept de verschillende soorten smaken bij elkaar gevoegd. De frisheid van de komkommer, een pitje middels rode ui en rode peper, een beetje zoutigheid door de fijngemalen pistachenootjes en een zachte zoete smaak door de zelfgemaakt dressing. Tot slot de toevoeging van de blue lagoon voor het zuurtje en de kip voor extra smaak en eiwitten. Benieuwd geworden, zie hieronder het recept.

Ingrediënten
  

Voor de dressing

  • 75 gram kokosyoghurt  (alpro coconut mild & creamy)
  • 25 gram Pistache whey protein

Voor de salade

  • 1 eetlepel The Blue Lagoon spicemix
  • 500 gram komkommer
  • 200 gram kipfilet
  • ½ Rode ui
  • 20 gram Rode peper
  • 20 gram Bosui
  • 25 gram pistachenootjes (gezouten of ongezouten naar keuze)

Instructies
 

Voor de dressing

  • Meng de kokosyoghurt met de pistache whey tot een gladde dressing.

Voor de salade

  • Snijd de kipfilet in grove stukken of in kleine stukjes. Wij hebben gekozen voor grovere stukken. Op deze manier kun je door het op de juiste manier te garen, de zachtheid bewaren.
  • Kruid de kipfilet met de Blue Lagoon.
  • Braad de kipfilet in een braadpan gaar. Bak het eerst aan beide kanten gaar op een iets hoger vuur. Daarna zet je het vuur wat zachter, zodat het langzaam door gaart. Op deze manier voorkom je dat je droge kip krijgt
  • De komkommer hebben wij met een machine gesneden tot fusilli. Je kunt natuurlijk ook de komkommer in staafjes of dunne plakjes snijden.
  • Snijd vervolgens de rode uit in halve ringen, de rode peper in kleine stukjes en de bosui in ringetjes.
  • De pistachenootjes kun je met een kleine keukenmachine malen. We hebben pistachenootjes gepeld en gemalen tot een crumble.
  • Leg de komkommer verspreid over de borden. Vervolgens doe je de kipfilet er op. Verdeel de rode uit, rode peper en bosui over de kip en de komkommer. Besprenkel met een lepel je gerecht met de dressing. 
  • Tot slot doe je de crumble van pistachenootjes over je salade heen. Als finishing touch zou je nog een beetje Blue Lagoon over het gerecht kunnen strooien. Dit geeft net dat extra beetje smaak en uitstraling aan je gerecht.