Smokey bbq burger
Ben je ook zo dol op burgers? Deze burger is echt om te smullen. De burger is bereid met rundergehakt, smokey bbq spicemix en ei. De gebakken bacon geeft lekkere crispy smaak en de gesmolten cheddar maakt het helemaal af. Het is behoorlijk machtig, dus de kleine eters hebben aan een halve burger wellicht genoeg. Voor de grote eters is het altijd lekker om er wat stevige friet bij te serveren. Mocht het niet zo lekker weer zijn voor de BBQ, kun je het uiteraard ook bereiden in de keuken. Zie hieronder het recept. Succes!
Ingrediënten
- 20 gram Smokey BBQ spicemix
- 600 gram Rundergehakt
- 1 Ei
- 4 plakken Bacon
- 4 plakken Cheddar cheese
- 2 Tomaten
- 1 Rode ui
- Augurk
- Krulsla
- 8 eetlepels Mayonaise
- 4 eetlepels Ketchup
- 4 Grote hamburgerbroodjes
Instructies
- Meng 15 gram Smokey BBQ spicemix met het gehakt en het ei. Maak er vervolgens 4 grove hamburgers van
- Bak de burgers op de BBQ of in de pan. Doe de cheddar cheese er de laatste 3 a 4 minuten bovenop, zodat deze lekker kan mee smelten.
- Bak of grill de plakken bacon tot ze lekker knapperig zijn. (op de BBQ of in de pan)
- Snijd de tomaat in plakken en de rode ui in halve ringen. Pluk van de sla 8 stukken. Was de sla en laat het uitlekken of dep het even droog met een stukje keukenrol.
- Snijd het broodje door midden en leg het broodje met de binnenzijden kort op de BBQ of in de pan. Let op dat je broodje niet aanbrandt.
- Meng de mayonaise met 5 gram Smokey BBQ spicemix.
- Beleg vervolgens het broodje: smokey mayonaise, sla, tomaat, augurk, rode ui, bacon, burger met cheddar, ketchup, sla.
Smokey BBQ
€5,95
Beschikbaar via nabestelling